Deprem Korkuları ve Yüzleşme Üzerine
Deprem korkuları, özellikle deprem riski yüksek olan bölgelerde yaşayan insanlar için oldukça yaygındır. İstanbul'da, özellikle Bağdat Caddesi gibi yoğun bir bölgede yaşayanlar, deprem korkuları ile başa çıkmak zorunda kalabilirler. Bu korkular, hayatlarını etkileyebilir ve bazen normal aktivitelerini yapmalarını engelleyebilir. Ancak, deprem korkularıyla başa çıkmak mümkündür. İşte bazı ipuçları:
Deprem korkusu hakkında konuşun: Deprem korkularıyla başa çıkmak için ilk adım, konuşmaktır. Deprem korkularınızı Psikologlardan profesyonel bir yardım alarak konuşarak rahatlatabilirsiniz. Bu, korkularınızın daha az yoğun hissetmenize yardımcı olabilir.
Gerçekçi olun: Deprem riski her zaman var olsa da, gerçekte bir deprem olma olasılığı her zaman düşük değildir. Gerçekleşmesi muhtemel bir depreme hazırlıklı olmak önemlidir, ancak her an olacakmış gibi korkmanın size yardımcı olacağına inanmak yanıltıcıdır.
Acil durum planı oluşturun: Acil durum planı oluşturarak, deprem sırasında ne yapacağınızı bilmek, stresinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Planınızda, evden çıkma yollarınızı, önemli belgelerinizi ve ilaçlarınızı listelemeniz ve bir acil durum çantası hazırlamanız önerilir.
Uyumadan önce rahatlatıcı aktiviteler yapın: Uyumadan önce stres seviyenizi düşürmek için, yoga, meditasyon veya kitap okuma gibi rahatlatıcı aktiviteler yapabilirsiniz. Bu aktiviteler, deprem korkularınızın sizi uyutmasını engelleyebilir.
Kendinizi eğitin: Deprem korkularıyla başa çıkmak için, depremler hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Bu, deprem sırasında ne yapacağınızı bilmek ve olası bir depremde kendinizi ve sevdiklerinizi güvende tutmanıza yardımcı olabilir.
Deprem korkuları, ciddiye alınması gereken bir durumdur, ancak bu korkularla başa çıkmanın yolları vardır. Yukarıdaki ipuçları, deprem korkularınızla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Bağdat Caddesindeki merkezimizde danışmanlık hizmeti almak için iletişime geçebilirsiniz.
Duyguları ifade etmeyi, kişinin içsel duygu durumlarını başkalarına iletebilmek için yüz, ses ve beden hareketlerini kullanma
Weshcler Çocuklar için Zeka Ölçeği-IV (WISC-IV) bireysel olarak uygulanan ve 6 yaş 0 ay ile 16 yaş 11 ay yaş aralığındaki
Duygularımız, bizlerin ihtiyaçlarımızı, amaçlarımızı, hayatta kalabilmemizi ve çevremizle uyumlanabilmemiz için olaylar
Yaşam boyu hayatımızda yer edinen insanların, onlarla kurulan ilişkilerin, anıların, mekanların kaybedilmesi ‘’var olmak’’
Moving into a different country is thriving, adventurous and exciting at first. But some of us struggle after a while, because we lose or have limi
Stres, günlük hayatımızın bir parçasıdır ve farklı seviyelerde etkileri olabilir. Fiziksel, zihinsel
Hepimiz, hayatımızın belli dönemlerinde bazı engelleri aşabilmek ile ilgili kaygı yaşamışızdır. Öğrencilik y
Deprem Korkuları ve Yüzleşme Üzerine
Deprem korkuları, özellikle deprem riski yüksek olan bölgelerde yaşayan ins
Varoluşçu Psikoterapi, temelinde birçok felsefi yaklaşımı barındıran, çağdaş yaşamı